Bahan-Bahan
- Mentega 180gram
- Tepung Gandum 450gram
- Air 750ml
- Telur 12 biji (anggaran)
- Esen Vanilla 2 camca teh.
Langkah-Langkah
1. Cairkan mentega bersama air di atas api.
Hasilnya!!
Bahan Bahan Sos Kastard
- Tepung Kastard 75gram
- Susu Cair 1 tin- Air 1 ½ tin
- Esen vanila 2 camca teh
- 1 sudu besar marjerin
- Gula 5 cawan
1. Masukkan susu cair ke dalam periuk. Guna tin susu cair tersebut untuk menyukat sukatan air. Masukkan 1 tin air dan gula ke dalam periuk dan masak hingga nampak mendidih.
3. Masukkan adunan tepung kastard tersebut ke dalam adunan susu cair dan perlahankan api. Kacau sehingga sebati dan menjadi smooth dan jangan berhenti untuk mengelakkan adunan menjadi berketul-ketul.
Ok, selesai sudah resepi sos kastard.
- Tuangkan adunan di atas ke dalam mangkuk dan biarkan ianya sejuk.
- Selepas itu, adunan tersebut bolehlah diletakkan ke dalam cream puff yang terdahulu kita buat tadi, dan sedia dihidangkan.
Selemat Mencuba!
Recipe by:
Kembar
https://www.facebook.com/Wenie90
Wow, nampak sedap. Nak cuba buat tadi takde kelengkapan kat rumah ni.
ReplyDeleteMaksimumkan Peluang Anda Untuk Hamil.
as salammualaikum...bole tak sya amek resepi creampuff nih
ReplyDeleteWah ...nampak cam senang je...mintak izin copy resepi:)
ReplyDeleteSilakan..ilmu..makin dikongsi makin bertambah..
ReplyDeletebudak2 mesti suka creamm puff ni kan..
WAJIB BACA ---- Kebaikan Dan Manfaat Kolagen Shaklee